Monday, May 21, 2012

TÄNAVAMUUSIK – AVALIKU KORRA RIKKUJA

Negatiivne artikkel
Me kindlasti oleme Tallinna vanalinnas liikudes kuulnud meeldivat meloodiat.

Laupäeva pärastlõunal, 19. mail,  jäi vanalinnas ja eriti Viru väravate juures liikudes kõrva väga hea muusika. Muusikat tegid Lätist pärit muusikud. Nende muusika oli kaasahaarav ning hoidis meeleolu kõrgel. Väga paljud inimesed viskasid neile ka münte ja lausa tantsisid kaasa.

Kui see lugu olekski nii ilus, siis ei oleks seda siin kirjas...

Saabus Munitsipaalpolitsei (3 roheliste riietega... klouni) kes käskisid Läti poistel lahkuda. Nende käitumine oli üleolev ning nad isegi ei tutvustanud ennast. Ühesõnaga tulid kolm rohelist Shrek-i ja mängides Eesti Politseid, käskisid poistel lahkuda. Öeldes kõigest, et emaspäevast reedeni on lubatud mängida ja nädalavahetusel ainult eriloaga.

Siinkohal rõhutaks, et Läti muusikud ei saanudki aru, et tegu ei ole Eesti Politseiga.
Nähes Shrek-ide üleolevat käitumist, tuli poisse kaitsma mitu kodaniku (hiljem lausa seltskond, kes hakkasid laulma). Siinkohal haarasin ka mina kaamera ja hakkasin nendele vastu. Kuna tegu on mittevajaliku ning ebanormaalse organisatsiooniga, tuli meil seletada ka muusikutele, et tegu pole Politseiga ning nende sõna ei maksa mitte kui midagi. Siinkohal ei tasu nendest ka rohkem rääkida ja soovitasime tungivalt neil kutsuda Eesti Politsei, kui on probleem. Nende probleemiks oli Tallinna Linnaeeskirjad, mis keelavad Tallinna vanalinna territooriumil laupäeval ja pühapäeval eriloata mängida. Pööran tähelepanu, et tegu ei ole seadusega, vaid tegu on eeskirjaga.


Muusika sai taaskord alata – kuniks saabuski lõpuks EESTI POLITSEI. Siinkohal suured kiitused politseiametnikule rahuliku ning professionaalse käitumisega. Paraku mis oli tema tuleku põhjus? Põhjuseks oli väljakutse kui avaliku korra rikkumine. Kas tegu oli juhusega või valetas politseiametnik oma tuleku põhjusega – juhuslikult peale MUNPOL-i lahkumist, ja politseiga ähvardamist, saabuski patrull.

Andke andeks, aga kas tõesti muusika mängimine vanalinnas on avaliku korra rikkumine? Või kas Tallinna Linnavalitsuse kinnitatud Linnaeeskirjad on seaduseks politseiametnikele? Las igaüks teeb omad järeldused.

Tahaks veel kokkuvõtteks mainida, et politseiametnik ütles ühele muusikule, et viis inimest (ema) tegi väljakutse, sest nad ei saa muusika saatel lapsi magama panna. Vanalinnas, Viru väravate juures, ei saa korraga viis ema oma lapsi magama panna kella 3-4 vahel pärastlõunal – rõhutan, et Eesti Vabariigis kehtib öörahu kella 23:00 kuni kella 07:00. Ju nad siis nädala sees ei magagi, sest siis on mängimine lubatud...


Palun mõelge nüüd väga hoolega läbi politseiametniku selgitused tema saabumise kohta. Muusika mängimine oli avaliku korra rikkumine. Ja ühel hetkel helistas ühe inimese asemel (alguses oli jutt ühest väljakutsest – munitsipaalpolitsei) lausa viis ema, kes ei saa lapsi magama panna.


Jah me tõesti elame riigis, kus suurfirmadel ja omavalitsuste tondipüüdjate väljakutsetele reageeritakse koheselt ja isegi valetades.