Friday, May 25, 2012

EPL: Raivo Murde: Nii kaob usk politseisse

Negatiivne artikkel
Nüüd ei aita muud, kui tuleb helistada „Võsareporteri” või „Pealtnägija” saatesse! Kuni viimase ajani suhtusin sellistesse avaldustesse kerge irooniaga ja soovitasin inimestel pöörduda oma murega meedia asemel vastava ametkonna poole, kelle ülesanne on kodanikke abistada. Ei enam.

Lugu on järgmine: minu tuleval kuul 16-aastaseks saavalt pojalt varastati volbriöö õhtul Keila keskpargis jalgratas. Sellal kui ta sõbraga juttu vestis, sõitis üks tegelane sellega lihtsalt minema.

Loomulikult helistas ta esimese asjana politseisse, mille Keila jaoskond asub sündmuskohast saja meetri kaugusel. Palus kiirelt abi, kuna jälitas parajasti sõbraga rattavarga kolme kaaslast. Kui politsei veerand tundi hiljem saabus, olid tegelased juba kõik oma teed läinud.

 Ratas on nüüd käes. Kurb on aga see, et 16-aastane noormees ja kümned tema sõbrad Keilas on kaotanud igasuguse usu Eesti politseisse. Just selles vanuses kujuneb noortel välja maailmapilt ja ma tõesti ei tea, mil moel saaks Eesti politsei nende silmis oma mainet parandada. 

Täispikkuses artikkel Eesti Päevalehes.