Thursday, November 22, 2012

Taatlemata kaalud



Negatiivne artikkel!
Toome Teieni Politsei- ja Piirivalveameti ühe lähiajaloo suurima skandaali lisaloo mida ei ole käsitletud avalikult meedia poolt

Saime enda valdusesse antud dokumendi, 22 leheküljelise distsiplinaarmenetluse kokkuvõtte, ja soovime antud kokkuvõttest kajastada ka esimese poole loost.


Lugu sai alguse 25. jaanuaril 2012, kui Politsei- ja Piirivalveameti sisekontrollile laekus informatsioon, mille kohaselt võivad olla kasutusel taatlemata kaalud, mida kasutatakse raskeveokite kaalumisel.
Samal päeval kontrolliti ka antud vihjet ning tuli välja tõsiasi, et kaheksast kaalust kaks olid taatlemata.

21. jaanuaril 2012, koostasid Ida prefektuuri politseiametnik väärteoprotokolli X isikule, massimõõtmeseadme protokollil oli aga märgitud mõõtmisel kasutatud kaaluks kaal, mis oli taatlemata. Antud kaalu taatlemisperiood lõppes 18. jaanuaril ning taadeldi taas 23. jaanuaril. 

24. jaanuaril 2012, koostasid Ida prefektuuri politseiametnik väärteoprotokolli Y isikule,  massimõõtmeseadme protokolli alusel kasutati kõiki kaheksat politseibussis olevat kaalu. Kasutati kaalu mis oli taatlemata ning samuti kasutati kaalu mida paraku kontrollimise momendil politseibussis tegelikult ei olnud. Kaal asus taatlemisel ja sai taadeldud 25. jaanuaril 2012.