Saturday, November 24, 2012

Piirivalvurid – pööravad liikluses Teie tähelepanu liiklusohutusele



Positiivne artikkel!
Sattusime kokku kahe Politsei- ja Piirivalveameti ametnikuga (piirivalvuriga) kes osalesid liiklusoperatsioonil.

Ametnik Mart-i kohta ei ole Meil mitte mingisuguseid pretensioone – tore, sõbralik ja väga töökas ametnik. Nähes Minu huvi antud ametisõiduki kohta, tuli ja küsis, kas ma soovin teada, mida kaks piirivalvurit siin niimoodi teevad? Kuna ametniku professionaalsus oli üllatav, kuulasin Teda huviga. Nimelt käimas on politseioperatsioon: kergliiklejad, autode tehnoseisundid. Viimase puhul tekkis küsimus, et kas antud operatsioon on ka peadirektori määrusena allkirjastatud. Vastus oli jaatav ning soovisime täpsemalt teada, mis on määruse number. Järgnes kõne välijuhile.

Siinkohal ongi norimist väärt seik, et saime teada, et antud juhul ei ole tegu üle-eestilise politseioperatsiooniga ehk puudub peadirektori allkirjastatud määrus. Ja tekkis paraku koheselt kahtlus, kas ametnikel on üldse õrna aimugi mida neil on kästud teha. See selleks...

Kõige rohkem on kiitu väärt aga koht, et ametnikud väidetavalt ei olnud koostanud ühtegi trahvi ning see ei olnud ka nende eesmärgiks antud päeval (mis on ehtne PPA muster-vastus). Põhiline oligi liiklejate informeerimine näiteks katkisest esitulest või telefoniga rääkimisest sõidu ajal. See on Meie poolt suuresti kiitu väärt ja selline peabki olema Politsei- ja Piirivalveameti põhiülesanne, mitte täita riigikassat igal võimalikul moel.

Rõhutame, et antud artikkel on mõeldud siiski pigem positiivseks vastukajaks ja toomaks esile tublisid ja töökaid ametnike, kes soovivad kõigest head! Selline tore situatsioon on Meil ka jäädvustatud videole, aga austades antud ametniku (kes minuga suhtles), otsustasime jätta see avalikkusele kättesaamatuks. 

Samuti lisame, et edastame kiituse ka Politsei- ja Piirivalveametile!