Thursday, November 29, 2012

NYPD politseinik kinkis kodutule sokid ja jalanõud!

Positiivne artikkel!
Mingil põhjusel ei suuda Eesti meedia ajaga kaasas käia ning ei suuda kajastada väga värsket facebooki "sensatsiooni". Tegu oli NYPD (New York) politseinikuga, kes andis kodutule mehele paari sokke ja ilmastikukindlad jalanõud. Soovitan lugeda orginaalsetest allikatest (inglisekeelsed!).


Police Officer Larry DePrimo (Facebook NYPD page)

New Yorki politseijaoskonna politseiniku lahkus on põhjustanud internetis väga suure positiivse vastukaja tänu pildile, mille pildistas mööduv turist.

14. novembril oli Jennifer Foster koos oma abikaasaga külastamas Times Square-i kui neile jäi silma kodutu kes küsis möödujatelt sente. Foster töötab ise samuti politseiasutuses, mitte patrullpolitseinikuna.

Kui ta oli lähenemas kodutule saabus NYPD politseinik kodutu mehe seljataha ja ütles kodutule, et tal on „size 12“ (jalanõude suurus Ühendriikides) jalanõud sulle, ilmastikukindlad, ja paneme need sulle jalga. Ametnik kükitas ning hakkas kodutule sokke jalga panema, seejärel jalanõud.

Fosteri sõnul politseiametnik ei teadnud, et ta vaatas ning tegi pilti situatsioonist.
„Ma olen töötanud politseiametis 17 aastat. Ma pole kunagi nii vaimustunud terve oma elu jooksul. Ma ei saanud selle politseiametniku nime,“ oli kirjas NYPD-le.

Politseiametnikuks osutus Lawrence DePrimo, 25, ja töötab Long Island regioonis.
DePrimo liitus NYPD-ga aastal 2010 ja elab koos oma vanematega. Ta on üllatunud tähelepanust mis on temale laskunud ning tal polnud õrna aimugi pildist või sellest, et midagi sellist võiks üldse internetis lõppeda, ütles DePrimo New York Times-ile.

„Mul oli kaks paari sokke ning mul oli ikka külm,“ sõnas DePrimo ajalehele. Ta sai teada, et mees, kelle nime ta ei tea, kannab „size 12“ (jalanõude suurus Ühendriikides) ja ta läks Skechersi jalanõude poodi ja ostis ilmastikukindlad jalanõud $75 dollari eest (750-850 krooni?). DePrimo väitel oli mees jalanõudest vaimustuses ning ta läks oma teed edasi.

DePrimo jättis enda vesti taskusse tšeki meenutamaks „et mõnikord on teistel veel hullem“.

NewYork Times
Newsday
ABCnews (video)