Monday, November 12, 2012

Otsingu küsimuste vastused 2012

Google jagab Meiega informatiooni, et mismoodi leitakse Meid google otsingust ülesse!

kas ma võin politseid filmida
Politsei on riigivõimu esindaja, neile maksavad palka maksumaksjad ehk meie kõik, see privileeg annab meile kõigile õiguse neid filmida ja pildistada teenistuskohustusi täites igal ajal. Isikuid, kellega politsei parasjagu tegeleb, tohib samuti filmida, kui tegevus toimub avalikus ruumis. Lisaksin lõpetuseks ühe video:
http://etv.err.ee/index.php?05631897&video=2544

turvamehe läbiotsimise alus seaduses
Siin tuleb kohe ümber lükata otsitav sõnastus. Nimelt turvatöötajal EI OLE ÕIGUST inimest läbi otsida (väljaarvatud näiteks - kui sa rikud korda ja sul on relv taskus (oht)) Kui poes tuleb turvatöötaja Teie juurde ja soovib kotte vaadata, ei ole turvatöötajal kohustust seda teha, ta võib juhul kui Teie nõustute.

Seaduslikult peaks käima nii, inimene keeldub turvatöötaja läbiotsimisest, nemad kutsuvad kohale politsei, politsei otsib läbi ja laseb Teil minna, kui rikkumist pole. Turvatöötaja on näiline olend, juriidiliselt pole tal mitte mingisuguseid eeliseid teistele ametitele (müüja, koristaja, advokaat).

isiku kinnipidamine pps

§ 733.  Isiku kinnipidamine

 (1) Politsei võib isiku kinni pidada, sulgedes ta ruumi või sõidukisse või piirates muul viisil olulisel määral tema füüsilist vabadust, kui see on vältimatu:
 1) vahetult eelseisva kuriteo toimepanemise ärahoidmiseks;
 2) isiku elu või kehalist puutumatust ähvardava vahetu ohu tõrjumiseks;
 3) kohtu poolt kehtestatud lähenemiskeelu tagamiseks;
 4) eriseaduses sätestatud alusel sundtoomiseks;
 5) vanuse või terviseseisundi tõttu abi vajava isiku toimetamiseks seaduses ettenähtud turvalisse kohta või üleandmiseks pädevale organile vältimatu sotsiaalabi osutamise eesmärgil;
 6) avalikus kohas seaduses sätestatud liikumispiirangu ajal täiskasvanud saatjata alla 16-aastase lapse üleandmiseks tema vanemale või seaduslikule esindajale või lapse toimetamiseks tema vanema või seadusliku esindaja juurde või kohaliku omavalitsuse hoolekandeasutusse.

(2) Kinnipeetud isikule tuleb viivitamata teatada talle arusaadavas keeles ja viisil tema kinnipidamise põhjus, teha teatavaks tema õigused ning anda võimalus teatada kinnipidamisest oma lähedasele. Kui kinnipeetud isik viibib seisundis, mille tõttu ta ei ole võimeline kinnipidamisest oma lähedasele teatama, teavitab politsei viivitamata tema lähedast, kui see on võimalik. Kui kinnipeetud isik on alaealine või muu piiratud teovõimega isik, teatab politsei isiku kinnipidamisest esimesel võimalusel tema seaduslikule esindajale, kui see on võimalik. Kinnipeetud isiku nõudmisel antakse talle võimalus teatada kinnipidamisest esindajale.
 (3) Kinnipeetud isikule selgitatakse tema järgmisi õigusi:
 1) õigus teada kinnipidamise põhjust;
 2) õigus mitte olla kinni peetud üle 48 tunni ilma kohtu loata;
 3) õigus teatada kinnipidamisest oma lähedasele ja esindajale;
 4) õigus olla ära kuulatud;
 5) õigus esitada vaie Politsei- ja Piirivalveameti peadirektorile või kaebus halduskohtule;
 6) õigus tutvuda kinnipidamise protokolliga ning teha meetme tingimuste, käigu ja tulemuste ning protokolli kohta avaldusi, mis protokollitakse.

https://www.riigiteataja.ee/akt/PPVS

eesti politsei palgad 
politseiametniku palk
politseide palgad 
politseiniku palk
Lihtne vastus:
http://politsei.ee/et/organisatsioon/avalik-teave/palgaandmed/

õigused kui politsei teid kinni peab
Normaalses ühiskonnas ei pea politseiametnikud Teid kinni põhjuseta. Juhul kui nii on, soovitan alati filmida vestlust ja mitte vastata politseiametnike küsimustele. Teil on õigus vaikida, kõike mida te ütlete võidakse ja kasutatakse Teie vastu... Küsimus liiga laialdane.

millal võib isikut fotografeerida?

Politseiametniku võib alati fotografeerida, tavakodanike tohib fotografeerida avalikus kohas nii palju kui soovid. Avalikus kohas puudub sul privaatsus. Muidugi tasuks siinkohal mõelda selgelt, miks vaja ja kuhu hiljem neid pilte lisada. Lubatud ja keelatud vahel on väga õhuke piir.
Aga avalikus kohas on pildistamine LUBATUD!


protokolli koostamisel minna politsei autosse
Sellist seadusliku nõuet ei ole.

politseivaatleja.ee
Mõte on täies hoos! :)

Kui tekib küsimusi, soovite vastu vaielda, suudate vastupidist tõestada, saadke kiri:
politseivaatleja@activist.com!