Monday, April 30, 2012

EESTI PÄEVALEHT: Politseinikud käskisid naisel alasti kükke teha

NEGATIIVNE ARTIKKEL

Aleksandra pidi enda sõnul kolm korda end alasti võtma ja kükitama, teda ei lastud tualetti ega antud juua ning sõimati hooraks. Naine nimetab tegelikult tema surnuks kuulutatud endist meest otsinud politseinike piinavat ja alandavat käitumist inimõiguste rikkumiseks. Politsei alustas naise kaebuse peale sisejuurdlust.

Politsei: alasti tuli võtta läbiotsimiseksKinnipidamine ja menetlustoimingud riivavad inimese põhiõigusi, kuid on paratamatud.  Kinnipidamisega kaasnevat läbiotsimist teeme selleks, et inimese juures ei oleks keelatud aineid ega esemeid, seejuures ka selliseid, millega inimene võiks iseendale viga teha. Narkootikumidega seotud juhtumite puhul on kontroll põhjalik ning sellises läbiotsimises ei ole kindlasti midagi meeldivat. Lahtiriietumine toimub siiski samast soost politseiniku juuresolekul ning kükitamine on paraku efektiivseim viis alakeha õõnsustesse peidetud esemete avastamiseks. Kui kinnipidamiskoht vahetub või on võimalik, et inimesele on vahepeal kellegi poolt midagi üle antud, siis tehakse turvakontrolli korduvalt.

 Eesti Päevalehe link!

Armastagem Eesti Politseid! :) Nad on kõigest inimesed kellel on võimu ja kes käituvad sinuga nii nagu tahavad, ja pärast ütlevad, et kõik on hästi ! :)