Saturday, June 23, 2012

Politseiametnik lubas filmida, aga keelas ülesse laadida

Negatiivne artikkel!
Politseivaatleja operaator sattus avariipaigale Majaka põik läheduses kus autojuht otsustas sõita vastu maja seina. Sündmus oli igati tavapärane ning midagi jäädvustada eriti ei olnud.

Sündmuskohas oli 3 autot - 2 patrullautot ja üks eraisiku eraauto, ühenduses majaga.

Politseiametnikud arreteerisid isiku, panid ta politseibussi ja hakkasid lahkuma. Siis keerati auto ümber ja tuldi rääkima Politseivaatleja operaatoriga. Edasine on juba kaugelt politseiametnike nõuetekohane teeninstuskohustuste täitmine.

Politseibuss sõitis kõrvale ja soovis operaatorit auto juurde. Küsiti koheselt, kas ta teab, et pole lubatud politseid filmida kui nad täidavad teenistuskohustusi? Vastuseks said politseiametnikud, et teab reegleid ja teeb seda tihti (jäädvustab politsei ja pääste tegevust) ning keegi pole varem öelnud, et seda ei tohi teha.

Ametniku vastuseks oli aga, et filmida tohib ja ta võib video alles jätta, aga ta ei tohi seda kuhugi ülesse postitada. Jutuajamine ebapädevate ametnikega kestis kuni 2 minutit ja ametniku viimaseks lauseks oli, et võid video alles jätta, aga ülesse laadida ei tohi.

Seejärel sõitsid minema.



Tahaks siinkohal rõhutada, et selliseid politseiametnike on olemas, kes mõtlevad seaduseid kohapeal välja, et end kehtestada ja näidata võimsamana kui nad tegelikult on.

Seadus ei keela politsei tegevuse salvestamist (v.a kui sellega takistatakse politsei tegevust või see on vastuolus menetlussätetega). Igasugune keelamine on nende isiklik rünnak kodaniku vastu.

Need politseiametnikud on meile teada ning me hoiame neil silma peal!